Salvatorii necalificaţi din accidentul cu 26 de răniţi de la Piteşti

Data publicării:
accident Pitesti 2 251116

Un inginer de la uzina Dacia şi un agent de poliţie, aflat în ziua lui liberă, sunt cei care şi-au riscat vieţile, vineri, pentru a ajuta victimele accidentului de la Piteşti în care a fost implicat un autobuz. Primul dintre ei este pasagerul care s-a asigurat că toată lumea a ieşit în siguranţă. Cel de-al doilea era în trecere în zonă şi a venit imediat să ajute.

Iulian Soare este inginer la Uzinele Dacia. Vineri dimineaţă a urcat, ca în fiecare zi, în autobuzul ce urma să-l ducă la serviciu. A prins loc liber chiar în dreapta şoferulu.

Iulian Soare, inginer: „Când am ajuns aici, la Jandarmerie, şoferul a încercat să pună frână. S-a auzit fâssss... S-a auzit cum dă cu pedala în podea şi a zis: N-am frână! Şi atunci am început să luam viteză.”

Bărbatul povesteşte că şoferul a încercat să redreseze de două ori autobuzul şi că a evitat o eventuală răsturnare.

Iulian Soare, inginer: „Au fost momente groaznice, lumea a început să ţipe, să urle, geamul din stânga mea, de la şofer, de acolo, era spart...”

Oamenii au spart geamurile şi au încercat să se salveze. O femeie care se afla în spatele şoferului a suferit un atac de panică, pentru că avea piciorul prins sub scaun.

Iulian Soare, inginer: „Cineva de pe stradă, un jandarm, cred că se ducea la serviciu, s-a ridicat pe roata autobuzului şi a venit la geam. A încercat să mă ajute să o scot pe doamna aceea. N-a reuşit. Tot încercam să trag scaunul, să îi scot piciorul... Nu reuşeam.”

Bărbatul care a venit să-l ajute pe inginer este agent la Secţia 2 de Poliţie, în Bucureşti. Era liber şi se afla la Piteşti.

Emanuel Croitoru, agent de poliţie: „Era o nebunie totală, toată lumea ţipa, urla, zicea să îi ajute cineva. M-am urcat şi am incercat sa ajut cu tot ce am putut.”

Cele câteva minute până la sosirea echipajelor de la descarcerare li s-au părut celor doi salvatorilor o eternitate. Medicii spun acum că primul ajutor acordat de cei doi şoferului a contat enorm.

Emanuel Croitoru, agent de poliţie: „Am înţeles că e mai bine, că îşi revine, că are un picior în ghips. A vorbit, simte durerea şi este de bine, pentru că nu va rămâne paralizat.”

26 de persoane au fost rănite în accidentul de vineri, de la Piteşti. În prezent, doar două dintre ele mai sunt internate în spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri