Sancțiuni pentru trotuarele necurăţate

Data publicării:
zapada ninsoare GettyImages-108720934-2

Mai mult, au fost sancționate și asociaţiile de proprietari şi firmele care nu au dat nici ele la o parte gheața, cu toate că primiseră somații.

Cei avertizaţi au 24 de ore la dispoziţie să îndepărteze zăpada, altfel vor primi amendă între 200 şi 500 de lei.

În primă fază ne-am propus să venim să discutăm cu fiecare locaţie unde este o problemă şi dacă lucrurile nu se remediază o să intervenim cu sancţiuni”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Însă nu toţi locatarii sunt convinşi că este datoria lor să dea zăpada din faţa imobilului.

Noi ca locatari la bloc suntem proprietari pe încă o jumătate de metru de la marginea blocului. Adică nu e curtea noastră. Inclusiv spaţiul verde tot al lor este”, a declarat locatarul unui bloc.

Somaţii au primit şi proprietarii firmelor de la parterul blocurilor. Angajaţii unui restaurant din centrul Capitalei au fost puşi la treabă de inspectori.

Vă rog, în regim de urgenţă să îndepărtaţi ţurţurii, mai ales că aveţi balcon şi e destul de uşor să îi îndepărtaţi. Nu vă sancţionăm din niciun punct de vedere în acest moment, însă ulterior colegii noştri vor veni să verifice”, a declarat primarul Daniel Băluță.

Amenzile pentru firme pot ajunge până la 2.000 de lei. În schimb, pentru marii operatori de salubritate, suma urcă la 5.000 de lei.

Mai avem multe de făcut. Nu sunt extrem de mulţumit de prestaţia dânşilor”, a subliniat Băluță.

Primăria Capitalei a împărţit două zile la rând amenzi operatorilor de salubritate. Unul dintre motive: în unele staţii RATB erau fie mormane de zăpadă, fie bălţi.

Păi nu vedeţi? Direct în baltă se coboară fiindcă nu se ocupă să cureţe măcar în staţiile de autobuz şi lumea e foarte revoltată”, a declarat un călător al RATB.

În două zile, Poliţia Locală Bucureşti a dat peste 700 de somaţii pentru necurăţarea zăpezii şi a ţurţurilor. Dintre acestea, 23 s-au transformat în amenzi. Valoarea sancţiunilor date firmelor şi asociaţiile de proprietari se apropie de 40.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri