Şansă la integrare pentru migranţi

Data publicării:
centru integrare migranti

Nidia Galicia a venit din Mexic, în urmă cu trei ani, pentru a face facultatea în România. Recunoaşte că un astfel de centru de integrare a migranţilor i-ar fi fost de folos la început de drum.

Nidia Galicia, migrant din Mexic (35 de ani): „Mi se pare o sursă bună de informații sau de sprijin datorită faptului că eu uneori mă simt așa în România. Nu știu cum se zice? Rătăcită?”

La centrul din Constanţa străinii vor fi consiliaţi de specialişti care îi vor ajuta să-şi întocmească actele necesare pentru a locui, studia sau munci. Cei care vin cu copiii vor fi îndrumaţi de asistenţii sociali să găsească grădiniţe sau şcoali potrivite pentru cei mici.

Iris Alexe, președintele Asociației Novapolis: „O parte din migranții, de exemplu refugiații din România provin din Siria și într-adevăr ei au nevoie inclusiv de sprijin de natură psihologică.”

La început, de ajutorul specialiştilor din centru vor beneficia 200 de străini, adulţi şi copii, aflaţi în şapte judeţe din sud-estul ţării. Cu toţii aşteaptă ca autorităţile să le lămurească situaţia actuală.

Corina Iordănescu, managerul proiectului: „În contextul actual, în care știți că sunt persoane care fug practic din țările lor și se află pe teritoriul României, este necesar, considerăm noi, să îi integrăm, să îi avem alături de noi, să putem colabora.”

Pe lângă centrul din Constanța în curând va fi deschis unul și la Galați, dar și un punct de lucru la Vaslui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri