Sărbători în frig. 15.000 de oameni nu mai au căldură din cauza restanțelor

Data publicării:
apartament calorifer-1

Elena Spulber are 65 de ani şi suferă de diabet şi hipertensiune şi boli de inimă. De o săptămână, singura ei sursă de căldură este un reşou.

Suntem șapte familii care nu au datorii şi stau toţi în frig. Astea nu sunt sărbători”, spune ea.

Din cauza restanţielor, mii de oameni care îşi plătesc lună de lună datoriile stau acum în frig.

Eu sunt bolnavă, cu inima, am şi bronşită asmatică. Şi uitaţi că eu sunt la zi. Stau îmbrăcată în pijamale şi îmi încălzesc sticle cu apă”, spune o altă locatară, Florica Pușcașu.

Compania care furnizează agent termic în oraş a oprit căldura pentru 27 de asociaţii de locatari, care au adunat datorii şi penalităţi de 39 de milioane de lei.

Reprezenatnţii acesteia spun că există o variantă prin care să fie oprită furnizarea căldurii doar către datorinici, dar este nevoie de acordul acestora.

„În cazul în care de pe o scară de bloc 1,2,3 locatari înregistrează debite, dacă şi numai dacă preşedintele şi administratorul primesc un acord în scris al proprietarilor de blindare a caloriferelor, Apaterm va efectua această blindare”, spune Mihai Costache, purtător de cuvânt Apaterm.

Reprezentanţii Apaterm susţin că sunt pregătiţi să reia furnizarea căldurii în orice moment, dar vor face acest lucru numai ce vor primii toţi banii aferenţi lunii noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri