Scenariu pentru Legea salarizării: Preşedintele, premierul, şeful instanţei supreme să fie remuneraţi la fel

Data publicării:
Calculator finante contabilitate bani-Mediafax Group-Gabriel Fluerariu

 

FOTO Mediafax

Rovana Plumb a spus că se lucrează la noua Lege privind salarizarea în sistemul bugetar, propunerea fiind ca salariul minim pe economie să fie de 1.200 de lei din ianuarie 2016.

"Suntem, în momentul de faţă, în situaţia de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanţe. Imediat vom intra în dialog cu partenerii sociali, dar ne vom consulta şi cu ceilalţi colegi din Guvern. Aşa cum am propus, cel mai mic salariu va fi 1.200 de lei, salariul minim pe economie, începând din ianuarie 2016, şi cel mai mare va fi cel al preşedintelui, egal cu cel al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), egal cu al premierului, egal cu al preşedintelui Camerei Deputaţilor şi cu cel al Senatului", a precizat Rovana Plumb.

Întrebată cum comentează declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, privind salariile din administraţie, Rovana Plumb a răspuns că problema se pune în ceea ce priveşte motivarea personalului din tot sectorul bugetar.

"Ceea ce am reuşit noi să facem pentru anul acesta a fost să creştem salariile doar în cele două sectoare-cheie: sănătate şi educaţie. Acum ne uităm spre tot sectorul bugetar, pentru că, într-adevăr, aici nu au mai fost făcute niciun fel de majorări, iar de motivarea personalului avem nevoie în tot sectorul bugetar, pentru a furniza servicii de calitate, dar şi pentru a elabora politici publice", a spus ministrul Muncii.

Rovana Plumb a adăugat că încă nu are un răspuns privind posibilitatea elaborării unei legi separate pentru domeniul sanitar, întrucât decizia va fi luată numai în urma dialogului cu reprezentanţii sindicatelor din domeniu.

Salariul unui ministru, de circa 5.300 de lei, "este ruşinos", fiind nevoie de "reaşezarea salariilor în administraţie", domeniu care trebuie să fie bine remunerat, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Digi24.




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri