Școală reabilitată după 125 de ani

Data publicării:
scoalapoartaalba

„Aici va fi masa profesorului, mesele elevilor şi bineînţeles că vom avea la dispoziţie toate materialele necesare.”

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Constanţa: „Laboratorul de informatică va fi dotat cu 29 de calculatoare şi un videoproiector şi totul va fi gata până când elevii vor reveni la cursuri.”

Elevă: „Mi se pare frumos că sunt laboratoare şi abia aştept să intru în ele.”

După un an şi trei luni cât au durat lucrările, şcoala mai are un etaj, iar numărul de clase a crescut de la şase, la 13.

Elevă: „Îmi pare noua şcoală foarte frumoasă, mare.”

Vasile Delicoti, primar Poarta Albă: „Era foarte necesar deoarece şcoala era foarte veche ca şi construcţie şi devenise şi neîncăpătoare pentru că Poarta Albă s-a bucurat în ultima perioadă de o creştere demografică şi o creştere a numărului de elevi.”

Aşadar, începând cu 11 ianuarie, elevii din Poarta Albă vor învăţa într-o şcoală complet schimbată.

Elevă: „Băncile că sunt curate, nu sunt mâzgălite. Aveaţi bănci vechi înainte? Da, unele erau mâzgălite, mai erau şi colţuri rupte.”

Școala are acum şi un cabinet medical, un cabinet pentru testare psihologică, grupuri sanitare noi, dar şi o bibliotecă şi patru laboratoare complet dotate.

Părinte: „A fost un lucru foarte bun. Chiar ne trebuia. Fiind totul nou o să îi motiveze într-un fel sau altul să înveţe.”

Valoarea totală a proiectul a fost de aproape două milioane de euro, iar primăria Poarta Albă a contribuit din bugetul local cu aproape 153 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri