Se construieşte ca înaintea crizei, în Bucureşti

Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24-2

Un sfert din blocurile construite în primul trimestru din acest an în toată ţara sunt în Capitală şi în Ilfov. Dezvoltatorii au ridicat cele mai multe imobile în vestul şi în sudul Bucureştiului. Este vorba despre 2.500 de noi apartamente, potrivit datelor statistice.

Criza a schimbat însă strategia constructorilor. Blocurile sunt ridicate treptat, pentru ca locuinţele să nu rămână pe stoc. Este şi cazul unui dezvoltator din zona de Vest a Capitalei, care pune la bătaie 14 milioane de euro.

Imobilele sunt mai înalte, iar suprafeţe apartamentelor mai mici. Aproape de Parcul Carol va fi ridicat un bloc de 10 etaje, o investiţie de 12 milioane de euro.

În zona Timpuri Noi, un alt constructor a început lucrările la un proiect care va include locuinţe şi birouri. Creditele ieftine au stimulat vânzările, apreciază analiştii. Dobândă la un credit ipotecar în lei a ajuns sub 5%, la jumătate faţă de acum doi ani.

Există însă şi o temere că vor creşte preţurile.

În primul trimestru al acestui an, preţurile locuinţelor au crescut cu 1,5 procente, faţă de acelaşi interval din 2014. Totuşi, ele sunt la jumătate faţă de perioada de boom imobiliar. Preţul unei locuinţe de 50 de metri pătraţi, într-o zonă semicentrală din Bucureşti, este în jur de 60.000 de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri