Secţia ATI de la Spitalul de Arsuri se va închide

Data publicării:
spitalul chirirgie plastica reparatorie arsuri bucuresti agerpres 7577330

 

FOTO Agerpres

În urma controlului de azi, Inspecţia Sanitară a decis suspendarea activităţii secţiei ATI.

Doi pacienţi sunt internaţi în prezent la terapie Intensivă a spitalului.

După ce aceştia vor fi transferaţi, activitatea secţiei se va suspenda complet.

Două persoane – pacienţi ai Spitalului de Arsuri- au murit în ultimele zile. Este vorba despre un bărbat ale cărui răni au fost infestate cu viermi și o femeie căreia i s-au făcut transfuzii cu o grupă de sânge greșită.

Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Totodată, Parchetul Tribunalului București a deschis un dosar penal pentru moartea suspectă a bărbatului filmat de unul dintre medicii Spitalului de Arsuri, care prezenta o rană provocată de arsuri, infectată de viermi. Imaginile au fost publicate de jurnaliștii de la GSP.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, susține că nu larvele de viermi ar fi provocat decesul bărbatului. De asemenea, poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei încep audierile în acest caz.

La același spital, în ultimele zile a mai avut loc un deces din cauza administrării de transfuzii cu grupa greșită de sânge unei paciente de 79 de ani.

Procurorii și polițiștii au decis să deschidă o anchetă și în acest caz. Ancheta va cuprinde mai multe aspecte, inclusiv faptul că unitatea de transfuzii funcționa fără aviz, așa după cum a stabilit Direcția de Sănătate Publică.

Urmează audieri în zilele următoare și ridicarea de documente cu privire la toate procedurile medicale la care a fost supusă pacienta. Este vorba de o urmărire penală in rem.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, joi, după ce presa a relatat pe larg despre cele două cazuri soldate cu decesul pacienților la Spitalul de Arsuri, că a luat în calcul închiderea spitalului, însă acest lucru nu este posibil.

„E inacceptabil ca la șase luni după Colectiv să nu învățăm nimic”, a spus el. Spitalul s-a mai aflat și în centrul scandalului legat de infecțiile nosocomiale, care au fost cauza morții unora dintre supraviețuitorii dezastrului de la Colectiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri