Selecţie de stewardese pentru o companie din Arabia Saudită. Salariul lunar este de 2.500 de dolari

Data publicării:
stewardese

Tinere venite din toate colţurile ţării, multe dintre ele absolvente de studii superioare, au stat la coadă pentru a se înregistra la selecţia organizată la Cluj-Napoca pentru un loc de stewardesă la o companie din Arabia Saudită, notează Mediafax.

Printre condiţiile impuse de compania angajatoare se numără cunoaşterea limbii engleze, vârstă cuprinsă între 21 şi 31 de ani, înălţimea minimă de 1,60 metri şi capacitatea de a înota pe o distanţă de 50 de metri. 

"Este o oportunitate extraordinară de a călători, de a cunoaşte oameni şi culturi noi, de a-mi pune în evidenţă calităţile pe care le am, şi anume amabilitatea şi faptul că sunt o persoană sociabilă. Partea cea mai interesantă a meseriei de stewardesă este că îţi oferă posibilitatea de a călători, dar contează şi partea financiară”, a spus Alexandra Popa, din Cluj-Napoca, absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai” (UBB). 

La rândul său, Steluţa Racolţa, organizatorul selecţiei, a declarat că viitoarelor stewardese li se asigură de către companie îmbrăcăminte, încălţăminte, totul gratuit, cazare, masă, dar şi asigurare de viaţă şi de sănătate.

"Sunt circa 125 de fete prezente, din care 25 vor fi selectate de reprezentanţii companiei, deci sunt cam cinci pe un loc. Condiţiile oferite sunt un contract de muncă pe doi ani, cu posibilitate de prelungire, un salariu lunar de 2.500 de dolari, plus orele suplimentare de zbor, training de două lună la companie. De asemenea, stewardesele care vor fi angajate vor primi al 13-lea salariu, după un an lucrat efectiv. Fetele selectate vor pleca în Arabia Saudită în cel mult o lună”, a spus Racolţa. 

Şcoală privată gratuită de stewardese

Reamintim că sfârşitul lunii iulie, la Cluj şi-a deschis porţile prima şcoală privată gratuită de stewardese din România. Şcoala, care va forma peste 500 de însoţitoare de zbor, este finanţată din fonduri europene, prin programul POS DRU, cu 1,2 milioane de euro şi va fi acreditată de Ministerul Muncii şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română. După cursuri, absolventele vor primi un brevet ce le va permite să profeseze în orice companie de aviaţie din Uniunea Europeană. 

Tinerele care trec de interviul de recrutare vor urma timp de 3 luni cursuri gratuite, unde vor avea asigurate masa şi cazarea. Fetele trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 şi 35 de ani, o înălţime de minim 1,60 metri, să cunoască limba engleză la un nivel avansat şi să aibă un aspect plăcut.

Responsabilă cu recrutarea tinerelor este Nicoleta Gherman, fostă stewardesă la o companie internaţională de aviaţie din Orientul Mijlociu, care a adunat peste 10.000 de ore de zbor.

"Am rămas în acest domeniu pe partea de recrutare de însoţitor de bord şi de formare a acestora. Vom încerca să recrutăm cât mai multe fete din zonele ţării, avem o marjă menţionată în proiectul european şi vom merge în 8 regiuni de dezvoltare ale ţării, unde le vom recruta pe aceste domnişoare, tinere aspirante la meseria de însoţitor de bord", a declarat fosta stewardesă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri