Sfaturi pentru a fi angajat după o perioadă mai lungă de inactivitate

Data publicării:
targ joburi angajare

Cei care vor să reintre în câmpul muncii după mai mulţi ani de absenţă trebuie să-şi contacteze, înainte de toţi, foştii colegi. Sunt oamenii care îi cunosc cel mai bine din punct de vedere profesional şi îi pot direcţiona spre posturi vacante în companie sau măcar pot să le dea sfaturi despre noutăţile din domeniu.

Cei care nu au mai păstrat legături atât de bune cu oamenii de la fosta slujbă sunt nevoiţi să o ia de la zero şi să demonstreze că merită să revină pe piaţa muncii. Cel mai important este ca perioada lipsă să fie justificată. Pentru femeile care şi-au întrerupt cariera ca să aibă grijă de copii şi pentru cei care pur şi simplu nu şi-au găsit un loc de muncă după ce au fost daţi afară de la precedenta suljbă, orice activitate de voluntariat sau orice curs urmat în perioada fără serviciu poate umple golurile din CV pe care angajatorii le privesc cu suspiciune.

Iar continuarea studiilor nu este doar un pretext, ci este o necesitate pentru cei care vor să se angajeze din nou. Cine demonstrează că este la curent cu noile tehnologii din domeniul în care a avut ultima slujbă are şanse mai mari să îşi găsească un nou loc de muncă. Este o dovadă că nu a rămas în urmă cu pregătirea şi că poate să se adapteze la schimbările care apar pe parcurs. Platforma de recrutare The Ladders le recomandă celor care au lipsit din câmpul muncii să se întoarcă în acelaşi domeniu pe care l-au părăsit, mai ales dacă au depăşit o anumită vârstă. În felul acesta, orice poveste de succes de la precedenta slujbă poate cântări mai mult la interviul de angajare pentru cea nouă.

În plus, angajatorii caută oameni care nu au nevoie de o perioadă de acomodare şi care pot avea pe loc un impact pozitiv asupra companiei. Iar o persoană care are încredere în propriile forţe poate să negocieze condiţii mai bune pentru întoarcerea în câmpul muncii. Un salariu mai bun şi bonusuri mai mari. Este însă recomandat ca alte beneficii precum posibilitatea de a lucra de acasă sau un program flexibil să nu fie negociate de la bun început. Poate fi un semnal că angajatul încă încearcă să-şi rezolve problemele personale care l-au ţinut departe de carieră pentru o perioadă lungă de timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri