„Şi eu exist. Ieri am fost ca tine, azi sunt într-un cărucior.” Un bărbat a parcurs 50 de kilometri în scaunul cu rotile, în semn de protest

Data publicării:
scaun

Un bărbat imobilizat într-un scaun cu rotile a mers singur 50 de kilometri de la Târgu Jiu, la Baia de Aramă. A fost un gest de protest prin care doreşte să atragă atenţia că, pentru oameni ca el, nu există căi de acces şi nici respect din partea semenilor.

Şi eu exist. Ieri am fost ca tine, azi sunt într-un cărucior. Mâine şi tu poţi fi ca mine, aşa că nu mă marginaliza. Acesta este mesajul pe care l-a transmis Nelu Trandafir atunci când a plecat în cursa de 50 de kilometri de la Târgu Jiu spre Baia de Aramă. Făcut într-un scaun cu rotile, drumul pare cu siguranţă mai lung decât arată borna kilometrică.

Ce l-a îndemnat la un asemenea efort? „Dacă eu, persoană cu handicap, vreau să parchez în oraşul ăsta, e imposibil să găseşti un loc de parcare. Totul e ocupat de oameni care se cred importanţi”, spune el.

Impresionaţi, unii dintre cei care l-au întâlnit pe drum i s-au alăturat şi au pornit în cursă cu bicicletele.

Opt localităţi a traversat Nelu Trandafir. A vorbit cu toţi primarii înainte de a pleca la drum şi a dorit să le vorbească. La momentul întâlnirii însă, doi dintre ei n-au mai fost de găsit.

Cei 50 de kilometri au fost parcurşi în 12 ore. Nelu Trandafir promite că anul viitor va face, în scaunul pe rotile, un drum şi mai lung. Poate aşa, speră el, semnalul lui de alarmă va fi auzit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri