Sindicaliști: Angajații Regiei de Activități Nucleare nu și-au luat salariul pentru că tot Guvernul este în concediu

Data publicării:
protest nuclear

Angajaţii companiei de apă grea din Drobeta-Turnu Severin spun că nu mai au din ce să trăiască, pentru că în ultimele patru luni au primit doar 300 de lei. Bani pe care i-au luat băncile, în contul ratelor.

„Am fost mințiți că se va da 1.100 de lei sumă fixa, s-au alocat doar 300 de lei. Cu 300 de lei... La mine s-au dus din start. Banca a luat ce a avut de luat”, spune Marian Creţean, angajat RAAN.

Guvernul a promis în urmă cu trei săptămâni că va aloca 25 de milioane de lei pentru continuarea activităţii la Regia de Activităţi Nucleare, însă nu a aprobat şi actul pentru ca banii să intre în conturile companiei. Acest lucru s-ar putea întâmpla abia la mijlocul săptămânii viitoare.

Adrian Stroia, președintele sindicatului SLI Romag spune că „s-a dat un act normativ în acest sens. El nu poate fi finalizat pentru că Guvernul e în concediu. Tot Guvernul e în concediu. În această țară nu mai exista conducere la nivel central.”

Regia de Activităţi Nucleare este în insolvenţă din 2013 din cauza unor datorii de peste 700 de milioane de lei. Guvernul vrea să închidă combinatul treptat până anul viitor în primăvară. Atunci toţi cei aproape 2.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

La solicitarea Digi24, Ministerul Energiei a explicat că Regia de Activităţi Nucleare trebuie să îşi închidă porţile pentru că nu mai are cui să vândă apă grea şi că directorii ştiau ce se va întâmpla încă din luna iunie.

Sindicaliştii combinatului spun că dacă nu vor primi bani de la Ministerul Energiei instalaţiile de producţie vor trebui oprite brusc şi asta ar putea produce emisii de gaze toxice. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri