Sindicatele anunță proteste pentru această toamnă

Data publicării:
proteste sindicat snfp.ro

Nemulţumirea funcţionarilor publici s-a acutizat după anunţul premierului, care a majorat cu 25% salariile medicilor, începând cu luna octombrie. Vara aceasta, şi lefurile înalţilor demnitari au fost majorate prin ordonanţă de urgenţă.

Sindicaliştii critică Executivul şi pentru că e dispus să îşi asume o relaxare fiscală în acelaşi timp în care majorează salariile prin noua Lege a Salarizării.

Funcţionarii publici din România sau organizaţiile sindicale, în ceea ce priveşte reprezentarea funcţiei publice şi a administraţiei publice, se vor retrage de la negocieri având în vedere că salarizarea se doreşte a fi rezolvată pe categorii socio-profesionale şi nu pe o abordare unitară. Probabil că ne vom vedea cu reprezentanţii Guvernului în stradă”, a spus Sebastian Oprescu, liderul CNSLR Frăţia.

„Estimăm că undeva la sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie să putem să organizăm o acţiune sindicală de amploare, în comun toate cele cinci confederaţii sindicale”, a afirmat Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri