Sistemul prin care vor putea fi deblocate intersecțiile aglomerate

Data publicării:
firea trafic

Noul Centru de Managment al Traficului din Bucureşti a fost inaugurat azi la sediul Primăriei Capitalei. Dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, centrul va fucţiona non-stop şi ar urma să ajute la fluidizarea traficului cu până la 20-30%. Investiţia a costat circa 260.000 de euro, bani veniţi de la Primăria generală a Capitalei. La inaugurarea noului Centru a participat şi Gabriela Firea, care a precizat că noul centru este un prim pas pentru trasformarea Bucureştiului într-un oraş inteligent.

Pe aceste ecrane se vor putea observa informații care vin din 215 intersecții semaforizate din Capitală. Până la sfârșitul anului vor mai fi racordate la acest sistem inteligent de management al traficului încă alte 60 de intersecții, iar până la mijlocul anului viitor ne dorim ca toate cele 450 de intersecții să fie integrate în acest sistem de management al traficului”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Avem comandă unică pentru următoarele informații: trasportul public, trasportul urban, supravegherea video. În momentul în care într-o intersecție se observă blocaje, se acționează imediat. Există și posibilitatea ca semafoarele să poată să fie modificate, ca și culoare, de aici”, a adăugat ea.

Cristian Stroe, consilierul primarul general şi coordonatorul centrului, a spus și el că în cazul în care o intersecţie este blocată, informaţiile sunt trimise la Poliţia Locală sau la Brigada Rutieră, care trimit cel mai apropiat echipaj acolo unde sunt probleme.

Deciziile incipiente se iau aici, adică se va vedea dacă există o intersecţie aglomerată sau apare un blocaj. Informaţiile sunt trimise mai departe la centrul de la Poliţia Rutieră, iar cel mai apropiat echipaj de la Poliţia Rutieră ajunge imediat acolo. Aceeaşi procedură este valabilă şi pentru Poliţia Locală. Se pot lua decizii la nivel informatic, se pot stabili, cu acordul Brigăzii Rutiere, dacă acelei intersecţii i se pot mări sau scădea din timpi. Nu poţi interveni neapărat să faci verde semaforul, dar poţi interveni asupra timpilor”, a explicat Stroe.

Gabriela Firea a susţinut că prin noul centru traficul va fi fluidizat cu 20-30 la sută, însă „este greu să faci faţă unui val atât de mare de maşini care tranzitează Capitala”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri