Situație bizară în Bihor. Un sat întreg a fost revendicat în instanță

Data publicării:
sat revendicat

Situaţie cel puţin ciudată în Bihor. Un întreg sat este revendicat, în instanță, de mai mulţi oameni care susţin că sunt urmașii nobilului care a deţinut terenurile în vremea Imperiului Austro-Ungar.

Litigiul din județul Bihor se referă la întâmplări de acum peste o sută de ani. La începutul secolului XIX, familia de grofi Bartoş, care deținea terenurile din zonă, a vândut pământul slovacilor care au venit la muncă și care au întemeiat localitatea Sacălasău Nou. Sătenii spun că dreptatea este de partea lor, întrucât au contractele de vânzare-cumpărare a terenurilor deținute, care au fost încheiate acum zeci de ani. De asemenea, în registrul agricol din 1945, familia Bartoș nu mai figurează cu terenuri în zonă. 

În prezent, 13 persoane care pretind ca sunt moştenitoarele grofului de pe vremea Imperiului Austro-Ungar au revendicat în instanță aproape întreaga suprafaţă a satului, respectiv 80 de hectare de pământ.

Procesul prin care se va decide soarta întregului sat merge mai departe la Judecătoria din Marghita, iar următorul termen a fost fixat pe 25 mai.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri