Șofer blocat pe A2: Suntem transportați ca niște animale. Replica ISU Călărași

Data actualizării: Data publicării:
dac

Un șofer blocat de mai bine de o zi pe autostrada Soarelui s-a plâns de condițiile în care el și alți șoferi sunt transportați de ISU Călărași la mașinile lor rămase pe autostrada înzăpezită, pentru a-și recupera mașinile. „Exact în aceleași condiții mergem și noi la intervenții”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, la Digi24.

„N-am ajuns încă la autoturisme. Suntem tot în camion. Avem aproape două ore de când suntem transportați ca niște animale. Sunt condiţii improprii. Nu poți transporta pe un astfel de frig, timp de două ore, în 2017. Nici animalele nu le transporți pe frigul ăsta într-un camion cu prelată”, a spus Ionuţ Şerban, şofer blocat pe A2, în jurnalul orei 14:00

El a adăugat că durează atât de mult pentru că „au plecat din Drajna spre Lehliu, pentru a se întoarce pe Autostradă până aproape de intrarea în Drajna. Nu am înțeles această decizie”.

„După ce ajungem la autoturism, să sperăm că mai suntem în stare să ne dăm jos, pentru că suntem amorțiți de frig. Suntem 17 persoane. Lamentabil e un cuvânt blând”, a adăugat el.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, și-a exprimat regretul pentru declarațiile șoferilor blocați.

„Colegii mei au făcut eforturi mai mult decât omeneşti pentru a ajunge la fiecare dintre ei, pe parcursul celor 30 de ore de cod portocaliu și rosu, când zăpada nu a contenit, iar vizibilitatea a fost zero. Fiecare caz a fost o prioritar și fiecare persoană a fost dusă într-un spațiu de cazare”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„I-am luat cu camioanele, e adevărat cu prelate. Ne-am dus la Lehliu Gară, la cămin, de unde preluăm alți șase şoferi și mergem pe autostradă să-și recupereze autovehiculele”, a subliniat el

„Se plângeau de condițiile noastre. Poate n-ar trebui să spun, dar exact în aceleași condiții mergem și noi la intervenții. Nu există alte condiții în care ar fi putut fi transportați. Am făcut tot ce s-a putut ca să ajungem ieri repede la fiecare și ne-am făcut griji pentru fiecare, pentru că știam că trece timpul și echipajele au făcut eforturi supraomeneşti. E o problemă pentru fiecare cum reușește să înțeleagă un grad de recunoanștere. Suntem mulțumiți că am putut să le oferim un adăpost și am reușit să ajungem la fiecare”, a mai spus Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.

El a menționat că în continuare se circulă în condiții de iarnă și că au fost mobilizate toate forțele și utilajele pentru că zăpadă să fie degajată până la lăsarea întunericului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri