Şoferi executaţi silit pentru o taxă abrogată. Senatorul PNL Traian Igaş acuză CNADNR de abuzuri

Data publicării:
Politia rutiera 6294289-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Senatorul liberal Traian Igaş arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că "CNADNR Timişoara a emis un număr de 30.000 de somaţii" şoferilor care nu au plătit "tariful de despăgubire" după ce au fost prinşi fără vignete în anii trecuţi, scrie Mediafax. 

"Abuzurile ANAF au devenit un exemplu de bună practică şi pentru alte instituţii ale statului român, cum este CNADNR", afirmă senatorul, care susţine că a primit pe adresa cabinetului parlamentar "mai multe sesizări privind absurditatea acţiunilor întreprinse de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România împotriva conducătorilor auto".

"Mai mulţi cetăţeni mi s-au adresat acuzând excesul de zel al reprezentanţilor CNADNR de a executa silit o persoană pentru că nu a plătit aşa numitul tarif de despăgubire, culmea, eliminat în 2012 din lege" , se arată în comunicat.

Potrivit lui Igaş, deşi abrogat în 2012, chiar şi în 2014 au fost introduse pe rolul instanţelor acţiuni care au ca punct de plecare cei 28 de euro, amendă suplimentară aplicată contravenienţilor care nu achitaseră taxa de drum.

"Instanţele de judecată au admis contestaţiile la executare introduse împotriva CNADNR. Astfel, s-a reuşit doar o aglomerare a instanţelor cu astfel de procese. Avem de-a face cu un nou abuz din partea instituţiilor statului, executările silite au fost declarate abuzive deoarece tariful nu poate fi pus în executare la doi ani de la abrogarea sa", afirmă Igaş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri