Soluţia ISJ Argeş pentru copilul refuzat de colegi: va fi scutit medical

Data actualizării: Data publicării:
elevi protest pitesti adhd

Inspectoratul Şcolar judeţean Argeş anunţă că elevul cu ADHD ai cărui colegi nu mai vor să intre la cursuri va sta acasă. Băiatul va fi scutit medical până când va veni rezultatul noii evaluări psihologice la care va fi supus.

elevi protest pitesti adhd

ISJ Argeş, instituţie care s-a implicat în rezolvarea problemei de la Şcoala nr. 16 din Piteşti, unde 29 de elevi din clasa a VII-a B refuză să mai intre la cursuri alături de un coleg diagnosticat cu ADHD, a anunţat că băiatul va sta acasă, fiind scutit până la o nouă evaluare medicală programată săptămâna viitoare. Conform ISJ, părinţii copilului şi-au luat angajamentul să facă o astfel de reevaluare, însă nu şi-au respectat promisiunea, scrie News.ro.

În acelaşi timp părinţii celor 29 de elevi care au protestat au acceptat ca băiatul să participe la ore, însă doar dacă este însoţit de unul dintre părinţii lui sau de un psiholog.

Situaţia conflictuală apărută la şcoala generală numărul 16 din Piteşti şi-a găsit temporar rezolvarea, după ce, în urma discuţiilor, s-a decis ca elevul aflat într-o situaţie specială să rămână acasă în pertioada următoare, fiind scutit până la o nouă evaluare medicală.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri seară, ISJ Argeş anunţă că, în urma discuţiilor anterioare cu familia copilului, aceasta şi-a asumat obligaţia unei reevaluări medicale, obligaţie care nu a fost respectată.

„Recomandarea noastră către familia minorului a fost pentru o nouă reevaluare medicală, iar din discuţiile purtate recent am aflat că, deşi familia şi-a luat această obligaţie, respectivul lucru nu s-a petrecut până în acest moment, urmând a se face în cursul săptămânii viitoare. Până la această evaluare, elevul este scutit medical la domiciliu”, anunţă ISJ Argeş în documentul citat.

Conform reprezentanţilor instituţiei, încă din anul şcolar trecut, dar şi la începutul acestui an şcolar reprezentanţii ISJ, împreună cu cei ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Argeş, cu conducerea şcolii şi cu profesorii de la clasa a VII-a B au avut întâlniri atât cu părinţii băiatului, cât şi cu cei ai celorlalţi copii.

„În cadrul acestor întâlniri i-am invitat pe părinţii şi pe profesorii care predau la acea clasă să asigure un climat propice derulării activităţii instructiv-educative, să-şi manifeste disponibilitatea şi deschiderea spre promovarea interesului superior al minorului, dar şi al celorlalţi minori participanţi la actul educaţional. În acest sens, am recomandat părinţilor şi psihologului să însoţească minorul în timpul programului şcolar, am discutat şi am obţinut acordul părinţilor celorlalţi elevi de a accepta prezenţa minorului însoţit la orele de curs, am invitat părinţii celorlalţi elevi din clasă la toleranţă, considerând că s-au făcut eforturi din partea tuturor celor implicaţi pentru integrarea elevului”, menţionează comunicatul Inspectoratului Şcolar Argeş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri