Soluțiile patronilor de baruri și restaurante pentru clienții fumători

Data publicării:
scrumiera tigari fumatori - getty - 8 oct 15-3

Într-un pub din Dublin proprietarii au amenajat un spaţiu în care fumătorii îşi pot vedea liniştiţi de viciu. Locul este separat de restul barului, într-o curte interioară, astfel că nefumătorii nu sunt deranjaţi de fum. Odată cu noua lege, astfel de spaţii vor apărea şi în România, dar proprietarii de localuri se gândesc şi la alte variante.

Bogdan Hodişan, proprietarul unui bar din Oradea: Am înţeles că trebuie să fie în aer liber, cred că sub pasaj va fi foarte OK, pentru că sunt trei uşi. Cred că vor fi şi avantaje şi dezavantaje. Ca şi business, cam tot acolo este, din ţigări nu se face profit.

Alţi proprietari vor să transforme terasa folosită pe timpul verii într-un spaţiu încălzit pentru fumători.

Şerban Sere, proprietarul unui restaurant din Oradea: Ne gândim în faţa restaurantului să amenajăm o terasă cu încălzitoare pentru un timp mai rece şi astfel să poată şi ei să îşi desfăşoare activitatea.

Însă chiar şi aceste zone trebuie să respecte câteva reguli stricte impuse de noua lege. Astfel, în curţile interioare unde sunt amenajate terasele fumatul va fi permis, cu condiţia ca acestea să nu fie acoperite.

Chiar îmi place ideea asta şi vreau să mă las şi o să fie mai uşor aşa.

Dacă se interzice fumatul, se închid cafenele, se pierd clienţi”, spun oamenii.

Noua lege îi priveşte şi pe taximetrişti. În maşinile lor fumatul este interzis.

Păi da, sunt clienţi care vor să fumeze în maşină, sunt care urcă fără să mai întrebe cu ţigara direct în maşină”, spune un taximetrist.

Noua lege a fost declarată constituţională, iar după ce va urma cursul legislativ, va intra în vigoare în 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri