Sondaj INSCOP, după atentatele teroriste de la Paris: Românii nu sunt de acord cu publicarea de caricaturi cu profetul Mahomed sau cu Iisus

Data publicării:
charlie hebdo numar dupa atacuri - getty-2

 

45,8% dintre români afirmă că le este teamă de posibilitatea unui atentat terorist în România după atacurile de la Charlie Hebdo. 40,4% dintre români afirmă că nu le este teamă de un eventual atentat terorist după episodul de la Paris. 13,8% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

71,9% dintre români afirmă că nu susţin publicarea în presă de caricaturi cu profetul Mahomed, în măsura în care acest demers ar jigni comunitatea musulmană. 9,1% susțin necondiționat publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed, în virtutea dreptului la liberă exprimare. 19% nu știu sau nu răspund.

76,9% dintre români ar respinge publicarea de caricaturi cu Iisus Christos sau personaje biblice, dacă acest lucru ar jigni persoanele credincioase. 6% susțin necondiționat publicarea de caricaturi cu Isus Christos sau alte personaje biblice, în virtutea dreptului la liberă exprimare. 17,1% nu știu sau nu răspund.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri