Șosea plătită cu fonduri care au rămas necheltuite de la proiectele europene 

Data publicării:
drum

Un centru de afaceri aflat în construcţie va fi legat de centrul oraşului printr-o şosea plătită cu fonduri care au rămas necheltuite de la proiectele europene din ultimii cinci ani.

„Oraşul viitorului”, cum este numit centrul de afaceri, va fi gata în august şi va da posibilitatea tinerilor IT-işti să dezvolte afaceri. Proiectul prevede şi construirea de studiouri unde să lucreze la filme studenţii la cinematografie. În total, 30 de firme vor avea loc acolo şi vor angaja 500 de oameni. Pentru acea zonă, o şosea care să facă legătura cu centrul Cluj-Napoca este vitală. Primăria nu ar fi avut bani să îl plătească, dacă nu îi rămâneau 17 milioane de lei, economisiţi de la proiecte europene.

Am decis ca aceşti bani să fie investiţi în realizarea unor drumuri. E vorba de drumul Lombului care va asigura accesul către Cluj IT City. Este zona în care dorim să extindem partea de dezvoltare economică a Clujului”, a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca.

Patru benzi de circulaţie, trotuare şi aproape doi kilometri lungime va avea drumul pe care se va ajunge din Cluj-Napoca în „oraşul viitorului”. Noua arteră va porni de la intrarea în viitorul complex IT şi se va intersecta cu şoseaua care leagă zona industrială de centrul oraşului. 

Vestea unei şosele noi le dă speranţe localnicilor de la Cluj-Napoca, exasperaţi de drumurile proaste. Lucrările la şoseaua spre Oraşul Viitorului de la Cluj-Napoca vor începe luna viitoare, iar primăria promite că nu vor încurca circulaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri