Spital din România: Şoareci, gândaci şi bolnavi

Data publicării:
sanatoiu tbc aiud

Şoareci şi gândaci care mişună prin saloane. Este tratamentul fără reţetă de care au parte pacienţii internaţi la Spitalul TBC din Aiud. Situaţia este dezvăluită de un pacient, iar conducerea spitalului o recunoaşte. Explicaţia este însă suprinzătoare. Pacienţii au lăsat uşile şi ferestrele deschise iar şoarecii au venit de afară.

În imaginile surprinse de un pacient internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud gândaci care mişună în saloane. Bărbatul spune că un şoarecele a ieşit din noptiera în care avea mâncare.

Dacian Ursu, pacient: „În ziua în care eu am găsit şoarecele, colegul meu a omorât 4. L-am auzit, a chiţăit, a venit să mănânce. În momentul acela eu mă pregăteam să mănânc. A ieşit din noptieră, s-a urcat pe calorifer dar nici până astăzi nu a fost pusă otravă pentru şoareci.”

Unul dintre managerii unităţii medicale recunoaşte că sunt şoareci în spital.

Virginia Gomboş, directoare medicală: „Este o situaţie pe care o mai întâlnim uneori, toamna, pentru că saloanele în care sunt cazaţi pacienţii au ieşire pe terase iar ei ţin toată ziua geamurile deschise. Iar de pe pe terasă mai intră în salon şoareci, dar noi avem un plan de dezinfecţie şi deratizare pe care îl respectăm.

Pacienţii spun că nu este singura problemă.

Dacian Ursu, pacient: „Un coleg din camera 21 s-a trezit în gură cu un gândac.”

Medicii atrag atenţia că şoarecii pot transmite boli.

Irina Filipescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca: „Leptospiroza ca şi boală care poate fi transmisă prin intermediul rozătoarelor. Este o boală care în principiu necesită contact apropiat cu animalele respective, cu dejecţiile.”

Direcţia de Sănătate Publică Alba a demarat o anchetă în acest caz.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba: „O echipă a DSP s-a deplasat la faţa locului, la spitalul TBC din Aiud, pentru a constata dacă au fost respectate planurile de deratizare, dacă au fost efectuate autocontroale şi pentru a constata cele semnalate.”

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud funcţionează într-o clădire constuită acum aproape 100 de ani şi se află în subordinea Consiliului Județean Alba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri