Spitalul Judeţean Constanţa: Pacienţii nu au primit alimente expirate

Data publicării:
spital deva

Conducerea Spitalul Judeţean Constanţa susţine că a avut o discuţie cu reprezentanţii firmei care asigură hrana pacienţilor internaţi în unitatea medicală și că aceştia nu au primit alimente din rândul celor expirate găsite de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor, potrivit News.ro.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de urgenţă (SCJU) Constanţa au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii firmei care asigură hrana pacienţilor internaţi în unitatea medicală.

În urma şedinţei, s-a stabilit că pacienţii spitalului nu au primit alimente din rândul celor găsite neconforme de către inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC). Aducem la cunoştinţa opiniei publice că făina de grâu nu este folosită în alimentaţia pacienţilor, biscuiţii găsiţi nu au fost serviţi pacienţilor. Pentru aceştia se foloseşte alt tip de biscuiţi. Gujoanele de pui servite pacienţilor erau în termen de valabilitate, deoarece au fost mai multe loturi cu termene diferite, iar gemul pe care îl primesc pacienţii este porţionat şi ambalat în cutii”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, se vor menţine măsuri suplimentare de asupra calităţi hranei care urmează să ajungă la pacienţii spitalului.

Asistentele dieteticiene din cadrul spitalului vor verifica zilnic preparatele care urmează să ajungă la pacienţi, din punct de vedere al termenului de valabilitate şi din punct de vedere organoleptic: al mirosului, gustului, aspectului. Totodată, conducerea SCJU va solicita DSP Constanţa să efectueze de urgenţă un control în cadrul unităţii de catering”, se mai precizează în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii CJPC Constanţa au anunţat că Societatea Arimex Comexim 2000, care asigură hrana pentru pacienţii a trei spitale din Constanţa, a fost amendată cu 15.000 de lei.

De asemenea, echipele de control au retras de la comercializare 988 de kilograme, dintre care 106 kilograme gujoane de pui, expirate din 19 august, 414 kilograme de făină, expirate din 23 mai, biscuiţi expiraţi din 7 decembrie 2016 şi 381 de kilograme diferite legume la care fusese modificată starea termică, fiind congelate în unitate. Bunurile au fost găsite în urma unui control efectuat miercuri.

Societatea Arimex Comexim 2000 asigură hrana pentru pacienţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi Spitalul CFR Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri