Stadionul din Corabia, refăcut cu fonduri UE

Data publicării:
corabia stadion

Stadionul de minifotbal din Corabia a fost amenajat în urmă cu 4 decenii şi tot atunci a fost botezat San Siro - numele celebrei arene din Milano. Lăsat în paragină, stadionul a fost renovat cu fonduri europene, 300.000 de euro, printr-un proiect realizat de Primărie şi o organizaţie nonguvernamentală.

„E un teren foarte bine făcut de către constructor. Gazon sintetic, sală de conferinţe. Consider că va fi foarte util pentru generaţiile de copii care vor avea o bază de antrenament mult mai bine dotată faţă de cum aveau până acum,” spune Sorin Vlad - viceprimarul oraşului Corabia.

Aici vor veni tineri şi cine vrea să vină să joace fotbal, totul este gratuit, din partea primăriei”, informează Dan Oltean, purtător de cuvânt al Primăriei Corabia.

Oraşul Corabia nu are o echipă de fotbal, dar terenul poate fi folosit de copiii din oraş.

„O să mergem să ne antrenăm acolo. O să avem un campionat acolo, pe stadionul San Siro”, spune un copil.

„Sperăm că în această perioadă mulţi copii se vor înscrie la grupele noastre şi vor accede spre înalta performanţă,” adaugă un localnic.

„Acolo se făceau competiţii, aveam turnee, pe plan local, 10-15 echipe, era foarte frumos. Sperăm şi de acum încpolo să fie la fel,” îşi aminteşte un alt localnic.

Stadionul San Siro are o capacitate în tribune de aproximativ 1.000 de locuri. Primăria intenţionează să organizeze aici şi spectacole, motiv pentru care a ridicat o scenă în spatele unei porţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri