Sari la conținut

Staţiune reînviată cu un parc de trei milioane

Noul parc este pe acelaşi loc în care s-a aflat, până acum câţiva ani un centru de distracţii. Lucrările au durat aproximativ zece luni, timp în care aleile au fost asfaltate, s-au pus stâlpi de iluminat cu panouri solare, au fost montate bănci, locuri de joacă, fântâni arteziene şi toalete ecologice.

Parcul, cu o suprafaţă de aprox 8000 de metri, are şi o zonă dedicată exclusiv spectacolelor, cu scenă şi câteva gradene. În plus, cei care doresc să fie mereu în formă au la dispoziţie o pistă de alergare care înconjoară tot parcul.

Pistă este acoperită cu un covor cauciucat, iar locul de joacă este pavat cu dale dintr-un material special. Astfel încât să scadă şansele rănirii celor mici. Doar că părinţii cu greu îi mai iau din noul loc de joacă.

Primarul localităţii spune că va face tot posibilul pentru a îngriji acest spaţiu. „A trebuit să punem şi pază aici, şi tot... Când e frumos vine tot mai multă lume, iar unii nu sunt încă atât de educaţi încât să înţeleagă că toate se fac cu eforturi, cu cheltuială şi că trebuie folosite de toată lumea”, a spus Ovidiu Brăiloiu, primar oraşul Eforie. Parcul este chiar pe faleză, în vecinătatea cazinoului, o zona care, vara, devine inima oraşului Eforie. Toţi turiştii trec pe aici, oricunde s-ar duce. Şi cum mulţi dintre ei sunt familişti, vor avea un loc de joacă sigur pentru copii.

Pe aceeași temă