Steag secuiesc de mari dimensiuni, arborat de PCM la Sfântu Gheorghe: „Acest steag să vestească libertatea”

Data publicării:
steag secuiesc captura 1

 

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Braşov, formaţiunea pe care o reprezintă a îndepărtat, joi, steagul secuiesc din parcul central din Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Potrivit deciziei instanţei, primarul Antal Arpad era obligat să îndepărteze acest steag. Nu am dorit să-i cauzăm probleme, astfel am decis să înlăturăm acest simbol de pe catarg. Însă, în cursul acestei zile (vineri – n.r.) am arborat, tot acolo, un alt steag secuiesc”, a spus Kulcsar Terza.

Preşedintele PCM Covasna a afirmat că pentru arborarea acestui steag secuiesc, care are o lăţime de 1,5 metri şi o lungime de 82 de centimetri, nu a cerut autorizaţie de la Primăria Sfântu Gheorghe."Acest steag să vestească libertatea. Noi considerăm că secuii au dreptul să-şi arboreze propriile simboluri, nimeni nu ne poate strivi limba maternă, cultura şi simbolurile”, a afirmat Kulcsar Terza Jozsef.

La iniţiativa PCM Covasna, în 4 iunie 2013 a fost ridicat un drapel secuiesc, având o lăţime de doi metri şi o lungime de 1,12 metri, pe un catarg în Parcul Elisabeta, din centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri