Străzi inundate în București. „În curând, o să ne luăm bărci”

Data actualizării: Data publicării:
inundatie Palatul Copiilor, Bucuresti 1 030717

Ploaia torenţială a inundat mai multe străzi din Capitală. În multe zone, canalizarea nu a facut faţă cantităţii uriaşe de apă. S-a întâmplat mai ales în zonele în care s-a construit mult în ultima vreme, iar infrastructura nu a ţinut pasul cu dezvoltarea imobiliară.

„Foarte frumos, mai avem puţin şi mergem la peşte!”, spune un șofer.

Cât vezi cu ochii este numai apă. Şi nu, nu ne aflăm pe un lac de acumulare, ci pe o stradă dintr-un cartier din Bucureşti. Apa este atât de mare încât în unele cazuri atinge chiar portiera maşinilor”, relatează Maria Moiş, reporter Digi24.

Cartierul Militari Residence, situat în Vestul Capitalei. Localnicii spun că de fiecare dată când plouă masiv, trec prin acelaşi calvar.

„Din cauză că autorităţile nu iau măsuri, de aia”, spune un șofer.

În apropiere, o altă stradă, aceleaşi probleme. Şoferii circulă cu cinci kilometri pe oră pentru a traversa balta.

„În curând o să ne luăm bărci, că altfel nu se poate. Dacă nu e canalizare, vă dați seama că nu are unde să se ducă apa”, spune un șofer.

Ploaia torenţială a inundat şi Şoseaua Giurgiului din Sectorul 4 al Capitalei, după cum se poate vedea din imaginile transmise de un telespectator Digi24.

Mai sunt probleme în Colentina, în zona Tineretului, pe strada 11 iunie. Au fost probleme și în zona Operei, dar acestea au fost remediate, a spus Epsică Chiru, director adjunct Apa Nova.

inundatie Palatul Copiilor, Bucuresti 1 030717
Foto: WhatsApp

„Lucrăm în forță pentru remedierea situațiilor apărute”, a adăugat el.

Plouă cu găleata peste jumătate de ţară, cantităţile uriaşe de apă acumulate în doar câteva ore au inundat străzi şi subsoluri. Pe râurile din sudul ţării, e risc de inundaţii. La mare, vântul bate cu putere, valurile depăşesc doi metri, iar salvamarii au ridicat steagurile roşii - scăldatul e interzis. În Oltenia, sâmbătă au fost şi 44 de grade la umbră. Acum sunt doar 17. A plouat acolo într-o singură noapte, cât pentru o lună întreagă: au căzut peste 70 de litri pe metrul pătrat. Şi continuă să plouă abundent, cel puţin până mâine dimineaţă.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, la adresa redactie@digi24.ro sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteti contacta şi pe WhatsApp unde aşteptăm fotografiile şi filmările dvs la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri