Studenți și părinți în același timp. Peste 50 de familii locuiesc în căminele studențești din Iași

Data publicării:
familie

Când mama învaţă pentru sesiune, tatăl merge cu copilul la plimbare şi invers. Aşa se împart responsabilităţile în familia Didiliuc. Mariana şi Ilie, ambii studenţi la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, s-au căsătorit în urmă cu doi ani, când tânăra a rămas însărcinată. Ilie recunoaşte că vestea că va deveni tată l-a luat prin surpindere.

Trei zile nu am vorbit, am fugit acasă, m-am speriat, uşor uşor după ceva timp am reuşit să mă împac cu ideea,” spune Ilie Didiliuc, student anul IV.

„Începem ziua cu trei cafele. Este un pic mai solicitant pentru că trebuie să ne facem programul în funcţie de copilaş,” zice Mariana Didiliuc, studentă master anul I.

Şi Mădălina, studentă în anul trei la aceeaşi universitate, a făcut multe sacrificii de când a devenit mamă. Îşi creşte copilul în cămin mai mult singură, pentru că soţul ei, şi el student, lucrează în Capitală.

Reprezentanţii universităţilor ieşene spun că studenţii care şi-au întemeiat deja o familie sunt mult mai conştincioşi.

Faţă de colegii lor au o maturitate mult mai mare, mare parte dintre dumnealor au şi o situaţie la şcoală mult mai bună decât colegii lor pentru că şi-au luat viaţa în piept mult mai serios,” precizează Bogdan Budeanu, director Direcţia Servicii Studenţeşti.

Pentru o cameră în cămin, o familie de studenţi plăteşte aproximativ 400 de lei pe lună, cost care acoperă cazarea şi utilităţile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri