Studenţii de la Medicină ameninţă cu proteste

Data publicării:
studenti medicina clasa

Alexandru va termina Facultatea de Medicină în acest an, însă nici până acum nu ştie din ce să înveţe pentru examenul de rezidenţiat. La sfârşitul anului trecut, Ministerul Sănătăţii a decis introducerea unei noi bibliografii. În urmă cu două zile, oficialii s-au întrunit pentru o nouă analiză a hotărârii.

Eu m-am luptat foarte mult să pun mâna pe carte de la editură. Am vorbit cu un băiat de la Constanţa, care s-a dus până la Bucureşti să ia cartea şi a aflat a doua zi că e inutilă”, spune Alexandru Ciuta preşedintele European Medical Students' Association.

Acum studenţii cer urgentarea unei hotărâri, printr-o scrisoare deschisă adresată Ministerului Sănătăţii.

Studenţii la Medicină cer clarificări

Prin această scrisoare deschisă, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România solicită Ministerului Sănătăţii clarificarea situaţiei privind bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat, sesiunea noiembrie 2016. (...) Federaţia nu va putea garanta că studenţii nu vor recurge la forme de exprimare sub formă de protest, individual sau organizat, în vederea clarificării situației acestui examen.

Sursa: Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină

Dacă situaţia nu se va rezolva, cel mai probabil studenţii vor ieşi în stradă. Pentru că nu e normal să fim bătaia de joc a ministerului. Ce se întâmplă aşa, de pe o zi pe alta, azi e albă mâine-i neagră, nu e normal, eu nu înţeleg în ce ţară trăim”, adaugă Alexandru Ciuta.

De la minister, răspunsul este acelaşi: încă nu s-a luat o hotărâre.

„La Ministerul Sănătăţii au avut loc consultări, ele vor continua, cu diverse categorii, pentru a stabili modul în care se va desfăşura examenul de rezidenţiat din acest an. Sperăm ca în cel mai scurt timp să putem informa potenţialii candidaţi despre modul de organizare şi desfăşurare a examenului”, declarăMihaela Tănase consilier al ministrului Sănătăţii

Studenţii au iniţiat şi o petiţie online prin care cer păstrarea noii cărţi aprobate de minister. Peste 1000 de tineri au semnat deja petiţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri