Studiu: 1 milion de români mănâncă o dată pe zi

Data actualizării: Data publicării:
McDonalds And Cadbury Schweppes Face Obesity Inquiry
LONDON - NOVEMBER 27: A man eats a meal in a McDonalds restaurant on November 27, 2003 in London. Representatives for fast food giant McDonalds and fizzy drinks group Cadbury Schweppes face a grilling by ministers over their role in rising levels of obesity in the UK. (Photo by Graeme Robertson/Getty Images)

Tot mai mulţi români suferă de obezitate. Statisticile arată că peste 55% dintre adulţi au mai multe kilograme decât ar trebui. E o creştere de cinci procente faţă de 2013.

Specialiştii spun că românii ajung să aibă astfel de probleme din mai multe cauze. Prima dintre ele se referă la faptul că un milion de persoană mănâncă o dată pe zi.

La polul opus sunt cei care mănâncă în exces: 400.000 de oameni au mai mult de 6 mese pe zi.

În plus, sunt români care nu ţin cont de cele trei mese zilnice. 35% dintre cei care au răspuns studiului spun că sar peste micul dejun, iar pentru 22% dintre ei cina este principala masă.

Totodată, 90% dintre respondenţi spun că ultima masă o iau după ora 18.00.

Contează foarte mult, însă, ce mănâncă românii. Cifrele arată că 4 din 10 persoane mănâncă zilnic dulciuri sau produse de patiserie, iar pentru 8 din 10 români pâinea se regăseşte în fiecare zi în meniu.

Deşi peste 55% din populaţia adultă din ţara noastră se luptă cu kilogramele în plus, doar 8% dintre români recunoaşte că se confruntă cu excesul de greutate.

Studiul a fost realizat de IMAS, în vara acestui an, iar la întrebări au răspuns peste 1.000 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
paine feliata shutterstock_112636382
Boala provocată de consumul de pâine în exces. Recomandările nutriţioniştilor
Children's Hospital Class Aims To Help Youth With Obesity Issues
Riscurile obezității în perioada adolescenței
Partenerii noștri