Studiu de caz. A doua zi după pensionare, reangajat secretar de stat în MAI

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan 170629_AUDIERI_GUVERN_TUDOSE_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_1

După ce s-a aflat, din surse sigure, că urmează modificarea legislației privind pensiile militare, instituțiile militarizate, MAI, MApN, SRI, SIE, STS, etc., s-au confruntat cu un val de cereri de pensionare. În unele cazuri, imediat după pensionare s-a produs reangajarea pe același post, astfel că, în prezent, privilegiații încasează practic, pentru aceeași muncă, două salarii (salariul normal și pensia, egală sau chiar mai mare decât salariul).

carmen dan 170629_AUDIERI_GUVERN_TUDOSE_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_1
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Doar în Ministerul de Interne condus de Carmen Dan, cursdeguvernare.ro a identificat trei cazuri de tineri pensionari reangajați la scurt timp după pensionare.

Un caz este cel al secretarului de stat Cornel Gabriel Ciocoiu (45 de ani) din Ministerul de Interne. În urmă cu o lună, acesta a trecut în rezervă cu grad de general și o pensie lunară de peste 13.000 lei. A doua zi după ce în Monitorul Oficial a apărut decretul de trecere în rezervă, Ciocoiu a fost reangajat, prin decret semnat de premierul Mihai Tudose, fix pe poziția avută înainte de pensionare. De la MAI, Ciocoiu a câștigat în total, în 2016, potrivit declarației de avere, peste 140.000 de lei.

Alt caz este cel al lui Cătălin Breazu, fost director general adjunct în MAI, reangajat consilier la cabinetul secretarului de stat.

Cumulul pensiei cu salariul este permis, din 2014, grației modificărilor legislative aduse de PSD. Cumulul fusese interzis în 2009 de Emil Boc pentru a reduce cheltuielile bugetare.

Citește mai mult pe cursdeguvernare.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri