Studiu: Românii nu suportă să primească de Crăciun alimente, bani sau pești 

Data publicării:
135283945

Calul de dar nu se caută la dinţi, spune zicala. Cu toate astea, românii nu sunt încântaţi de orice vine ambalat şi cu fundă roşie.

6 din 10 români consideră cadourile culinare drept cele mai neinspirate daruri pe care le pot primi de Sărbători. La fel de detestate sunt articolele de papetărie sau peştii de acvariu. Nici măcar cosmeticele nu reprezintă pentru toţi cadoul perfect.

Când nu le place un cadou, românii se adaptează.

„I-am găsit utilizare, l-am dat mai departe”, spune o persoană intervievată de reporterii Digi24.

Fiecare are visul lui când vine vorba de cadouri. Însă de puţine ori se şi îndeplineşte: „O mașină nouă”... „eventual un telefon de ultimă generație”... sau „un parfum ar fi perfect”.

Un cadou neinspirat pentru una din zece persoane devine motiv de ceartă cu persoana iubită.

Atât europenii, cât şi românii, vor ca darul de Sărbători să arate că persoana care l-a ales a fost atentă şi că a ştiut cu adevărat dorinţele celui care îl va primi. Iar dacă alegerea făcută reuşeşte să mai şi surprindă, cu atât mai bine!

Timpul este una din cauzele lipsei de inspiraţie. Bărbaţii sunt mai leneşi decât femeile când vine vorba de umblat prin magazine şi lasă totul după jumătatea lui decembrie.

O treime dintre europeni încep căutările pentru cadoul perfect cu o lună înainte de sărbători. La noi, acest capitol e lăsat pe ultima sută de metri, în special de către bărbaţi. 20 la sută dintre aceştia cumpără cadourile cu doar o zi înainte de a le dărui.

Majoritatea europenilor care au luat parte la studiu spun că preţul cadoului primit de la cineva drag nu are nicio importanţă.

Topul celor mai neinspirate cadouri de Sărbători:

produse alimentare

articole de papetărie

peşti de acvariu

bani

Când încep europenii cumpărăturile de Sărbători

32% - cu o lună mai devreme

45% - cu o săptămână înainte

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri