Sugestie dură a lui Băsescu pentru ministrul Turismului

Data actualizării: Data publicării:
basescu la digi

Intenția ministrului Turismului, Mircea Dobre, de a înlocui în brandul turistic al României celebra frunză cu o oaie, stârnește comentarii acide și în tabăra politicienilor. Într-o postare intitulată „Să râdem cu ministrul Turismului”, fostul președinte Traian Băsescu i-a făcut și o sugestie lui Mircea Dobre.

„Să râdem cu Ministrul Turismului. Ministrul Turismului s-ar gândi să schimbe brandul de ţară pentru turism. Foarte bine, este oricând loc de mai bine. Problema este că ministrul ar vrea să fim reprezentaţi de Mioriţa, o baladă tristă, adică de o oaie sau eventual de cei trei ciobani care se omoară între ei. Sunt convins că, dacă în loc de oaie s-ar pune un bou, cu siguranţă, ministrul ar fi foarte bine reprezentat”, a comentat, pe pagina sa de Facebook, fostul președinte.

Ministrul Turismului ar intenționa să schimbe brandul turistic de țară, înlocuind celebra frunză a Elenei Udrea cu o oaie, pentru a construi imaginea turistică a României în jurul legendei Miorița, a anunțat profit.ro.

Ulterior, Mircea Dobre a precizat că nu vrea să schimbe brandul turistic al României, dar a admis că a lansat „o idee principială” în contextul în care Ministerul Turismului are de realizat niște broșuri.

„Am lansat o idee principială, că de aceea este Comitet consultativ în Turism, să ne consultăm. Bineînţeles că cineva de acolo a luat în băşcălie şi a trebuit să înceapă să fie de rea credinţă şi să analizeze altfel această discuţie. Este vreo ruşine că discutăm despre simbolurile României, despre Mioriţa? Este vreo ruşine că ne folosim de legendele României? În primul rând trebuie să ne gândim că trebuie să promovăm România în interiorul ei, pentru că cei mai mulţi turişti sunt în interiorul României, apoi trebuie să ne gândim la cei trei milioane de români, de cetăţeni români, care vin de două ori pe an şi cheltuiesc bani în activitatea această turistică din România. Mulţi dintre ei şi-au şi dezvoltat afaceri în turismul din România. Este vreo ruşine că le reamintim românilor de legende şi de simbolurile naţionale?”, a declarat Dobre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri