Sunt şoferii tineri principala sursă a problemelor din trafic?

Data publicării:
masini trafic politie rutier FB-1

De multe ori, aşa se termină conflictele izbucnite în trafic. Un şofer care se crede regele şoselelor întâlneşte pe altul ca el, iar de la şicane pe drum până la o confruntare fizică e doar un pas.

Potrivit specialiştilor, acest comportament este tipic bărbaţilor. Ei au nevoie de întrecere, au nevoie să arate că- s cei mai buni. În trafic merg foarte aproape de maşina din faţa lor. Fac şicane din nimic şi apar conflictele.

88% dintre bărbaţii de 18-25 de ani şi 70% dintre bărbaţii de 25-40 ani sunt de părere că riscul de accident este minim dacă au o maşină bună şi peste 65% dintre bărbaţii de 18-40 de ani recunosc că se enervează atunci când traficul e aglomerat şi că depăşesc fără să stea pe gânduri coloane de maşini, aată un studiu al Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră.

Anca Boalcă, pshiholog: „Agresivitatea la volan mai poate veni şi din frustrare. O persoană care înregistrează în viaţa sa mai multe evenimente pe care nu reuşeşte să le descarce, ajunge să susţină un comportament agresiv într-un mediu unde consideră că li se permite”.

Titit Aur, fost campion naţional de raliu. „Când cineva te agresează, când cineva şicanează, nu-i răspunde sub nicio formă. Faci un mic gest amiabil, un mic fel de scuze şi nu-l mai bagi în seamă”.

Potrivit statisticilor, şofatul agresiv şi teribilismul sunt motivele pentru care se produc accidente în lanţ, care blochează ore în şir autostrăzile şi drumurile naţionale. Iar exemple găsim week-end de week-end, pe drumurile spre mare sau munte.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri