Surpare pe Faleza Dunării din cauza precipitațiilor

Data publicării:
faleza

A patra surpare din ultimii 6 ani a rupt Faleza Dunării, la Galaţi. Precipitaţiile din ultima perioadă au dus la prăbuşirea unei bucăţi din mal, chiar lângă zona de promenadă. Autorităţile au împrejmuit zona afectată cu saci de nisip şi au scos la licitaţie lucrările de consolidare.

Surparea a împărţit malul falezei în două şi a creat o cavernă adâncă de doi metri şi lungă de zece metri. Surparea a afectat şi un transformator electric.

Localnic: “Cade tot terenul. E pericol, e instalaţia aici. Şi nu e bine, nu e frumos. Tocmai faleza. Păcat.”

Muncitorii societăţii Apă Canal au intervenit cu 25 de saci de nisip pentru protecţia malului şi conductei de ape uzate, care trece prin zonă.

Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al societății Apă Canal: „Sacii sunt montaţi pentru a ridica oarecem nivelul terenului din zonă şi a preveni ca apa torenţială din precipitaţii să ajungă pe acelaşi traseu.”

Autorităţile spun că surparea a apărut în urma ploilor abundente de luna trecută.

Raluca Ardean, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „Lucrarea de proiectare şi reparaţii este supusă licitaţiei publice, sperăm ca până la începutul săptămânii viitoare să se dea ordinul de începe a lucrărilor.”

Localnic: “Doamne, dacă mai vine o ploaie tot terenul se duce peste restaurant.”

Consolidarea malului afectat va costa municipalitatea gălăţeană 346.000 de lei. Este cea de-a patra surpare care apare în ultimii 6 ani în aceeaşi zonă. Cea mai cunoscută e de altfel prima, din februarie 2010, care a lăsat în urmă o groapă uriaşă, alintată de gălăţeni drept Gropzilla.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri