Țânțarii nu mor fără 8,5 milioane de euro. Primăria Capitalei a suplimentat contractul cu firma de dezinsecție

Data publicării:
dezins

Firma care încasează 8 milioane şi jumătate de euro pe an ca să omoare insectele din Bucureşti nu mai are contract cu Primăria Capitalei din 2008. În fiecare an, primarul i-a făcut un contract adiţional. Iar ultimul a fost chiar generos. Suplimentat cu un milion şi jumătate de euro.

„Dacă omori tânţarul în Bucureşti, de la limită, ţânţarii nu cunosc limita administrativă, iar lacurile din jurul Bucureştiului constituie un focar de ţânţari”, afirmă primarul Sorin Oprescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov spune însă că instituţia pe care o conduce are propria direcţie care se ocupă de acest serviciu.

Păi, n-are cum să facă dezinsecţie serviciul din Bucureşti în Ilfov. Sunt două autorităţi publice locale separate. Nu ai cum să faci un serviciu pe teritoriul altei entităţi locale”, susține Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov.

Primăria Bucureştiului plăteşte unele dintre cele mai scumpe servicii de dezinsecţie din Europa. Budapesta, a cărei suprafaţă este de două ori mai mare decât cea a Capitalei, cheltuie 153.750 de euro pe an.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri