Târgul de Crăciun de la Sibiu, de la bijuterii din piese de ceasornicărie la prăjituri făcute în casă după rețete tărănești

Data publicării:
targ-sibiu

Până acum doi ani, Diana lucra într-o corporație din Bucureşti. Era de pe atunci fascinată de bijuteriile moderne le cumpăra, dar nu avea timp să le poarte. Programul, stresul, distanța mare faţă de locul de muncă, dar şi dorul de Braşovul natal au determinat-o să renunţe la Bucureşt. Îndemânatică, fata a găsit imediat o sursă de venit. Confecţionarea bijuteriilor.

DIANA BUF, artist handmade: Tata este inginer, face construcții metalice. Mama e designer de mobilier. Eu am studii de informatică și psihologie, nicio treabă cu arta sau așa... Pur și simplu, cred că e genetic.

Aşa că s-a pus pe treabă.

DIANA BUF, artist handmade: Nu am folosit niciodată ciocanul. Cei mai buni prieteni ai unei fete sunt patentul, șurubelnița, cleștele de tăiat și pila de ascuțit, bineînțeles.

Bijuteriile și tablourile pe care le creează din piesele unor ceasuri stricate sunt, acum, una dintre atracțiile Târgului de Crăciun de la Sibiu.

DIANA BUF, artist handmade: E cel mai fain târg vreodată, întâmplat în viața mea, serios. Cel mai lung și cel mai fain. Eu n-am crezut că, atunci când or să se aprindă luminile pe pietonală, o să vină atât de mulți oameni. Dar au venit. Nu neapărat cu gândul să ia cadouri și așa, dar pur și simplu, foarte mulți oameni.

Tocmai pentru că a reuşit să atragă atenţia atâtor oameni şi la căsuţa ei din târg e forfotă de dimineaţa până seara, Diana s-a mutat temporar la Sibiu.

În Târgul de Crăciun de la Sibiu sunt, însă, multe povești ca cea a Dianei.

GABRIELA PRODAN, comerciant Tâgul de Crăciun: Sunt prăjituri pe care le facem în general acasă. Multe sunt rețete țărănești pe care le făceau chiar bunicile. De exemplu, prăjitura cu magiun și bulion.

GABRIELA CULDA, comerciant Târgul de Crăciun: Toate produsele sunt naturale, sunt făcute de noi, din cultura noastră proprie de lavandă și ne-am gândit la o gamă variată de cadouri pentru Crăciun.

CRISTINA PATERĂU, comerciant Târgul de Crăciun: Sunt lucruri făcute manual, jucării pentru copii, avem lenjerii de pat, perne, perne decorative.

Cu atâtea minunăţii în jur, nu-i de mirare că până şi cei care vin pur si simplu să privească se aleg cu o amintire.

În centrul Sibiului, de Crăciun, surprize sunt la fiecare colț. Moșul în persoană a ținut să îi salute pe telespectatorii Digi24.

MOȘ CRĂCIUN: Să urmărească în continuare programele Digi24, pentru că sunt superbe și în continuare să fie cuminți. Mai ales copiii. Părinții, așa și așa. Sărbători fericite! Ho-ho-ho!

Târgul de Crăciun de la Sibiu este considerat unul dintre cele mai mari mari şi mai frumoase din România. ŞI nu numai. În ultimii 8 ani de când se organizează în Piaţa Mare din oraş, mai multe publicaţii cunoscute din lume au scris despre frumuseţea lui. ŞI anul acesta, peste 100 de mii de beculeţe luminează Centrul Sibiului, iar zeci de tineri designeri şi meşteri populari îşi expun produsele acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri