Temperaturi ridicate, dar cu ploi intense în vest şi sud-vest

Data publicării:
masini parcare ploaie ploi - captura

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în Banat. Temperaturile minime se vor încadra între 4-5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19 grade pe litoral şi în sudul Banatului. Spre dimineaţă, izolat, se va semnala ceaţă.În Bucureşti cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 14-16 grade.

Sâmbătă, vremea va fi în continuare caldă în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în depresiuni şi pe litoral şi 30 de grade, izolat, în centrul şi estul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice şi sud-vestice, unde local vor fi averse şi descărcări electrice, dar şi în extremitatea de sud-est, unde numai izolat va ploua slab.

Pe arii restrânse, în Banat, se pot înregistra cantităţi de apă de peste 15-20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar local şi temporar şi în restul teritoriului, dar mai ales în sud-vest, cu viteze mai mari în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor încadra între 6 grade în depresiunile intramontane şi 18-19 grade pe litoral. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti vremea va fi în continuare uşor mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii septembrie, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 28 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã va fi de 13-15 grade. Weekend cu temperaturi ridicate, dar cu ploi intense în vest şi sud-vest. Vânt alert in mare parte din tara, mai ales in jumatatea de sud. Saptamana viitoare scad temperaturile, nu mai trec de 27-28 de grade pe nicaieri, iar cel mai racoare va fi probabil prin Moldova si depresiuni unde cu greu se vor depăşi 20 de grade.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri