Tensiuni la Dărmănești, între români și romi

Data publicării:
nemultumiri-darmanesti-1-655x360

Localnicii dintr-un cartier din Dărmănești au început să se plângă că nu se mai simt în siguranță din cauza comunității de romi. Ei spun că aceștia au devenit tot mai agresivi.

nemultumiri-darmanesti-1-655x360

Peste o sută de localnici s-au plâns primarului și poliției că nu se mai simt în siguranță din cauza romilor, care au devenit tot mai agresivi, scrie presa locală.

Potrivit deșteptarea.ro, cel mai recent incident s-a înregistrat zilele trecute. Romii au dat foc unei căruțe cu fân care trecea pe strada lor, punând în pericol viața a două persoane din căruță și a celor doi cai.

Oamenii au povestit evenimentele prin care au trecut în ultima vreme și au cerut ca polițiștii să se implice și să ia măsuri atunci când sunt chemați să intervină.

Într-o seară, fiica mea, când venea de la serviciu, a fost atacată pe stradă de un rom care a vrut să-i ia geanta și haina de pe ea. S-a prins de un stâlp cu ambele mâini și a strigat cât a putut. A venit acasa speriată și răgușită”, a spus o localnică.

„Am avut un conflict cu ei, am chemat polițiștii, dar au plecat imediat și atunci ei au venit iar, mi-au dărâmat poarta și mi-au spart geamul la casă. Am sunat la Poliție de două ori și nici măcar nu au mai răspuns la telefon. Cum se poate comenta situația asta? Își face datoria Poliția Română?”, a adăugat un bărbat.

În replică, autoritățile locale au promis că vor intensifica patrulele în oraș și că intenționează să reînființeze un post de jandarmi în Dărmănești.

„În perioada imediat următoare se va trece la identificarea tuturor imobilelor pe care le dețin ilegal acești romi, pentru că mare parte dintre ei nu au acte pe teren, nu au cărți de identitate și vom concesiona terenul de sub locuințe. Încercăm să facem o inventariere foarte clară a celor care locuiesc în acele case, pentru că avem informații că sunt tot felul de persoane certate cu legea.

De săptămâna viitoare vom avea patrule mixte cu poliția națională, jandarmeria și poliția locală și sunt convins că lucrurile vor intra în normal”, a declarat Constantin Toma, primarul orașului Dărmănești.

Potrivit presei locale, în cartierul Brătulești locuiesc în jur de 1.800 de români și circa 1.300 de romi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri