Teren de sport câștigat cu like-uri

Data publicării:
TEREN

În competiţia online lansată de o companie privată s-au înscris 92 de licee din ţară, însă câştigătorii au fost tinerii care aveau cea mai mare nevoie de spaţiu pentru orele de educaţie fizică.

„De-a lungul timpului, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a reprezentat pentru Vrancea o emblemă a calităţii în educaţie, dovadă fiind elevii performanţi care au ajuns la cele mai multe niveluri şi care astăzi au nevoie de ajutorul tuturor”. Acesta este mesajul cu care elevii Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” s-au înscris în concursul lansat de o firmă care s-a oferit să construiască un teren de sport. Cu aproape 7.700 de like-uri pe Facebook, adolescenţii din Focşani au câştigat competiţia în care s-au înscris 92 de şcoli din toată ţara. Mesajul trebuia să convingă cât mai mulţi utilizatori ai site-ului de socializare că şcoala are nevoie de un teren de sport nou.

„Am hotărât ca fiecare şef de clasă să vorbească, să posteze în grupul clasei lui pe Facebook, am mers la CJ, am vorbit cu diferite persoane să ne ajute, să vorbească cu diferite persoane, să ne ajute cu like-uri”, a spus Raluca Elena Pleşa, preşedintele Consiliului Elevilor. 

S-a degradat, sunt 20 şi ceva de ani de când nu a mai fost reparat şi nu am mai avut unde să jucăm. Chiar şi acum am vorbit ca mingile pe care le primesc să le punem într-un rastel afară şi în timpul pauzelor copiii să poată juca baschet. Chiar şi când mai chiulesc”, a spus Ioan Grigoriu, profesor de sport. 

„Erau denivelări, accidentări în sensul că pe această suprafaţă de asfalt se putea aluneca foarte uşor, iar impactul cu suprafaţa dură era destul de periculos”, a declarat Marius Poll, directorul colegiului.

Şi aşa degradat, terenul de sport al liceului a fost complet distrus în 2002, atunci când clădirea şcolii a fost extinsă. Investiţia în noul teren s-a ridicat la 15.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri