Theodor Stolojan: Dublarea alocaţiilor pentru copii este o măsură luată izolat, într-un sistem fără strategie 

Data publicării:
stolojan -resized Mediafax Foto-Stefan Micsik

 

FOTO Mediafax

În opinia deputatului european, „nimeni nu poate contesta că era nevoie de o creştere a alocaţiei de stat pentru copii”.

Problema noastră de fond este însă în continuare luatul măsurilor la plesneală, fără o gândire strategică. Cunoaştem cu toţii că natalitatea scade foarte mult în România, în fiecare an pierdem din numărul populaţiei. Aveam nevoie aici de o gândire strategică, ce este de făcut pentru ca România să nu mai scadă an de an în natalitate. Or ne trezim cu o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică. Este o meteahnă, din păcate, persistentă în tot ce înseamnă politica economică şi socială din România”, a declarat Theodor Stolojan.

Dublarea alocaţiilor pentru copii a fost o măsură luată de Parlament la propunerea PNL.

Theodor Stolojan spune că el este economist înainte de a fi politician: „Bun, Opoziţia se manifestă şi bine că au făcut acest lucru, dar încă o dată, eu sunt economist înainte de a fi politician şi cred că România are o problemă serioasă vizavi de natalitate şi avem nevoie de o gândire strategică aici şi o măsură cum este creşterea alocaţiei de stat pentru copii trebuia încadrată într-o asemenea gândire. Nu am văzut acest lucru în România. O măsură izolată nu te conduce niciodată spre atingerea obiectivelor strategice pe care ţi le propui”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri