Ţigări fabricate din tutun de la groapa de gunoi şi alimente expirate, puse la vânzare

Data publicării:
mana tigara fumatori tigari

În urma a 25 de percheziţii făcute, joi, la locuinţele suspecţilor, anchetatorii au confiscat trei tone de tutun, nouă dispozitive de prelucrat tutunul, 1.160 de ţigarete nemarcate, 400 de dolari şi 20.276 de lei, scrie Mediafax.

De asemenea, şapte persoane - cinci bărbaţi şi două femei - cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, au fost ridicate şi duse la audieri, fiind cercetate în libertate.

Acestea sunt suspectate că recuperau tutun nefolosit în industria de profil şi aruncat la groapa de gunoi de la Chiajna, din care fabricau ilegal ţigări care ulterior erau vândute la jumătate din preţul pieţii. Totodată, ei sunt suspectaţi că au luat de la aceeaşi groapă de gunoi produse alimentare, respectiv conserve expirate, pe care le-au introdus în circuitul economic. Anchetatorii au stabili în acest dosar un prejudiciu de 1.200.000 de lei.

În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit 69 de persoane despre care există suspiciunea că munceau fără forme legale pentru cei şase care au pus la punct afacerea ilegală. Inspectorii de ITM Călăraşi fac verificări în acest sens.

Cele şapte persoane, între care unul este administratorul unei firme, sunt cercetate pentru evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi, dacă inspectorii ITM Călăraşi vor constata că cele 69 de persoane descoperite la percheziţii munceau la negru, cercetările vor fi extinse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri