Tineri bănuiți de furt, bătuți, tunși și umiliți

Data publicării:
politisti, masina de politie_fb politia romana (1)

Doi tineri au fost bătuți si umiliți de un vecin care îi acuză că i-ar fi furat banii din casă. Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului fac verificări pentru că atât una dintre victime cât şi unul dintre agresori sunt minori. Scandalul a izbucnit după ce unul dintre săteni a postat pe un site de socializare o înregistrare a bătăii pe care au încasat-o victimele. Vă avertizăm, urmează imagini cu puternic impact emoţional.

Scenele s-au petrecut în casa unui bărbat de 62 de ani din Giuvărăști, judeţul Olt. I-a pedepsit, ajutat de un vecin şi de fiul acestuia, pe doi tineri pe care îi bănuia că i-ar fi furat din casă 400 de lei şi o brăţară de aur. Victimele, un băiat de 18 ani şi un altul de 15, susţin că nu au nicio vină.

„Ne-a bătut, ne-a pus in genunchi, a sărit cu picioarele pe noi. (Reporter: Unde te-a tuns? Cu ce te-a tuns?) Cu foarfeca.  (Reporter: El sau a pus pe altcineva?) El”, a spus unul dintre tinerii bătuți.

Victimele obişnuiau să îl ajute în gospodărie pe cel pe care îl acuză acum de agresiune. Cu o seară înainte bătăii, petrecuseră până dimineaţa împreună cu gazda. Când să plece, bărbatul i-a acuzat că i-ar fi furat bani din casă.

„Stătea pe scaun, la ușă, cu cuțitul și ne zicea nouă: "căutați peste tot, că dacă nu găsiți nimic vă iau gâtul!" ”, a povestit un martor.

Agresorul consideră că nu a făcut nimic greşit.

„Reporter: I-ați umilit?

Marin Cotelin: Nu i-am umilit deloc, cu ce să îi umilesc? I-au tuns doi băieți mici.

Reporter: Faptul ca i-ați pus în genunchi, nu vi se pare că i-ați umilit?

Marin Cotelin: Păi cu ce i-am pus eu? I-am pus să se pună.”

Autoritățile din Giuvărăști spun ca au aflat din presă despre incident.

Nu ne-a anunțat nimeni, nici un părinte, nici din partea poliției nu am fost anuntați. Noi am fost astăzi si ne-am îndeplinit atribuțiunile, ceea ce înseamnă anchete sociale despre copiii minori, sa vedem ce s-a întâmplat”, a spus Daniel Pană, viceprimarul din Giuvărăiești.

Tinerii au depus plângere direct la Poliţie.

„La sediul poliției din Giuvărăști, Olt, s-a prezentat un bărbat de 18 ani care a sesizat faptul că a fost agresat fizic. În urma sesizării, în cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri și alte violențe. Persoanele sunt în vârstă de 18 ani și 15 ani, iar agresorii 62 de ani, 45 și 13 ani”, a precizat Alexandra Dicu, agent principal la IPJ Olt.

Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului Olt a deschis, în paralel o altă anchetă. Sunt vizate faptele minorului de 13 ani, acuzat că a participat la agresiune, îndemnat de propriul tată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri