Trafic restricţionat, mâine, în centrul Capitalei, pentru Marşul Normalităţii şi Marşul Diversităţii

Data publicării:
Mars LGBT Bucuresti-Mediafax Foto-Andreea Balaurea
Documentul are o valoare strict politică care nu obligă statele membre la o anumită decizie.

Foto © MediafaxFoto

Participanţii la Marşul Normalităţii, organizat de Asociaţia "Noua Dreaptă", se vor aduna sâmbătă, de la ora 11.30, în Piaţa Victoriei, iar la ora 12.30 vor pleca în marş pe traseul Calea Victoriei - Piaţa Naţiunilor Unite - Splaiul Independenţei - Dealul Mitropoliei.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, participanţii la marş vor merge pe traseul din Piaţa Victoriei până pe Dealul Patriarhiei pe banda unu de circulaţie.

Organizatorii au estimat că la Marşul Normalităţii vor participa aproximativ 500 de persoane.

Asociaţia "Noua Dreaptă" a anunţat că marşul este organizat în sprijinul valorilor familiei creştine tradiţionale, împotriva legalizării căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale.

Tot sâmbătă, între orele 16.00 şi 19.00, va avea loc Marşul Diversităţii, organizat de Asociaţia Accept, care promovează drepturile persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender).

Participanţii la Marşul Diversităţii se vor aduna, la ora 16.00, pe Şoseaua Kiseleff, în zona Arcului de Triumf, iar de la ora 16.30 vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei, unde pot rămâne până la ora 19.00, conform autorizaţiei.

Potrivit Mediafax, traficul rutier va fi restricţionat în timpul marşului, pe traseul de deplasare al participanţilor, de la Arcul de Triumf până la intrarea în Piaţa Victoriei, precum şi pe străzile care acced în Şoselei Kiseleff, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

În perioada restricţiilor de trafic, şoferii pot circula pe ruta ocolitoare Piaţa Arcul de Triumf - Bulevardul Mareşal Constantin Prezan - Piaţa Charles de Gaulle - Bulevardul Aviatorilor - Piaţa Victoriei.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este organizat pentru a susţine dreptul fiecărui om de a-şi exprima liber identitatea, pentru parteneriat civil şi pentru o viaţă de familie a persoanelor LGBT protejată de lege.

La Marşul Diversităţii ar urma să participe, potrivit organizatorilor, aproximativ 500 de persoane.

Peste 350 de jandarmi vor supraveghea cele două evenimente, pentru a preveni eventualele stări conflictuale şi pentru a asigura protecţia participanţilor, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

De asemenea, peste 250 de poliţişti vor asigura ordinea publică şi siguranţa rutieră în zonele unde vor avea loc cele două marşuri. Echipajele de poliţie vor patrula în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, vor acţiona pentru prevenire şi combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestor evenimente. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri