Traficul pe Bulevardul Eroilor se redeschide pe 15 decembrie

Data actualizării: Data publicării:
eroilor surpare asfalt muncitori

Pe 15 decembrie se va redeschide traficul pe Bulevardul Eroilor, închis în urmă cu un an când, din cauza lucrărilor la metrou, terenul s-a surpat şi a fost nevoie de lucrări de consolidare.

agerpres surpare eroilor lucrari la metrou 14 12 2015
Foto: Agerpres

Traficul a fost închis în zona Eroilor, între Podul Eroilor şi intersecţia cu Strada Doctor Carol Davila, sâmbătă 12 decembrie 2015. În acel moment, un comunicat al Ministerului Transporturilor anunţa: „Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei stației de metrou Eroilor în zona intersecției dintre axul 1 si linia 2 pentru intrarea în statie a utilajului TBM, s-au produs infiltrații cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanșat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15.30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton. Fenomenul de tasare a continuat și astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantități suplimentare de beton (circa 120mc), s-au executat lucrări de stopare a infiltraților prin etanșarea bazei utilajului. Specialiști din cadrul Metrorex, precum și constructorul monitorizează 24 din 24 de ore, prin măsurători specifice evoluția tasărilor. Constructorul susține că tendința tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată.”

A doua zi, duminică, 13 decembrie, reprezentanţii Primăriei şi cei ai constructorului anunţau că traficul va fi închis pentru 30 de zile pe tronsonul respectiv. Termenul a fost prelungit cu câte încă 30 de zile în lunile ianuarie şi februarie 2016, pentru ca apoi să rămână nedefinit. 14 persoane au fost evacuate, timp de câteva luni, din casele aflate în zona cu probleme.

„Sunt accidente tehnice care se întâmplă oriunde în lume. Au fost în Barcelona, au fost în Londra accidente similare. Ele sunt, pur și simplu, incidente tehnice în cursul derulării normale ale activității”, spunea atunci ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Bulevardul Eroilor a fost parţial redeschis, doar pe câteva sute de metri, între Podul Eroilor şi Bulevardul Eroilor Sanitari, pe 21 martie. Circulaţia maşinilor şi a mijloacelor de transport în comun se desfăşoară, de atunci, cu dificultate, pe trasee ocolitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri