Tragedie cu multe necunoscute în Caraş-Severin. Copilul dispărut de acasă sâmbătă a fost găsit mort

Data publicării:
copilucis

Când a văzut că oamenii din sat nu dau de băieţel, una dintre localnice a vrut să dea o mână de ajutor. Femeia le-a povestit anchetatorilor că, duminică, a luat la pas împrejurimile, fără rezultat. Astăzi s-a gândit să încerce din nou în locurile pe unde a mai fost. La trei kilometri de sat, în apropierea unui canal plin de apă, l-a văzut pe Emanuel.

Imediat ce au aflat povestea femeii, anchetatorii au luat în calcul o ipoteză cruntă.

„E posibil să fie un abandon de familie, e posibil să fie o ucidere din culpă. S-au constatat niste escoriații pe corp, la picioare, pe mâini”, a spus procurorul Ioan Teacă.

Nici rudele copilului nu cred că băieţelul s-a rătăcit. Era prea mic ca să ajungă, singur, atât de departe de casă.

În ultimele două zile, sute de oameni l-au căutat pe Emanuel. S-au împărţit în mai multe echipe şi au scotocit satul şi împrejurimile. Anchetatorii le-au venit în ajutor cu doi câini dresaţi, dar nu au dat de urma copilului.

Primii pe lista suspecţilor au fost chiar părinţii, care au fost audiaţi şi supuşi testului poligraf. De altfel, poliţiştii au început cercetările în grădina în care lucra tatăl băiatului când acesta a dispărut.

Mama lui Emanuel spune că ultima dată l-a văzut pe băieţel cum se juca în curte. Era sâmbătă, în jurul orei 16.00. Când şi-a dat seama că micuţul a dispărut a început să îl caute. Poliţia a anunţat-o două ore mai târziu. Când un vecin i-a spus că a văzut o maşină necunoscută pe uliţă, s-a gândit că Emanuel a fost răpit.

Există posibilitatea să fie victima unei infracțiuni. Este posibil ca micuțul să fi fost adus aici ulterior”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Şi Protecţia Copilului a început o anchetă în familia lui Emanuel. Un asistent social a vorbit cu fraţii băieţelului. A încercat să afle cum se poartă părinţii cu ei şi dacă e posibil ca micuţul să fi fost victima vreunei rude apropiate.

Trupul copilului a fost ridicat de legişti şi dus la Reşiţa pentru necropsie. În câteva zile, ei vor anunţa ce anume a provocat moartea băiatului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri