Traian Băsescu, despre socrul său: A trăit frumos şi drept

Data publicării:
basescu declaratii otopeni

Foto: Facebook

Traian Băsescu a spus că pentru Gheorghe Andruşca, cel mai bătrân veteran de război din judeţul Suceava, „perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i-a luminat viaţa” şi că atunci când vorbea despre mareşal (n.r. - Ion Antonescu) îi curgeau lacrimile, relatează Mediafax.

Fostul şef de stat a menţionat că socrul său îi povestea întâmplări din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial la care a participat şi ca jandarm nu a ajuns până la Stalingrad, ci doar a fost în teritoriile recuperate de la ruşi.

De multe ori îl însoţea pe mareşal în deplasările pe front. A fost un om care a avut o experienţă extraordinară şi se pare că marele lui regret a fost că după instaurarea comuniştilor nu a mai fost bună Armata Regală. A rămas extrem de legat de Jandarmerie şi participa cu multă plăcere la evenimentele Jandarmeriei organizate la Suceava”, a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că Gheorghe Andruşca a fost un om care a trecut prin tot ce putea trece un om născut în 1919 şi că regretă că nu l-a invitat la Cotroceni de Ziua Naţională ca să nu dea naştere la discuţii.

Și propunerile de a-l face general în rezervă le-am refuzat, deşi au fost vreo patru propuneri ale Jandarmeriei. Am zis că toată lumea va spune că şi-a făcut Băsescu general socrul”, a spus fostul preşedinte.

Mă bucur că a fost lucid până în ultima clipă. Mi-aş dori să ajungem toţi la 96 de ani”, a mai spus Traian Băsescu.

Socrul lui Traian Băsescu, Gheorghe Andruşca, a murit, joi, la vârsta de 96 de ani şi urmează să fie înmormântat, sâmbătă, în cimitirul din cartierul sucevean Burdujeni cu onoruri militare, el fiind locotenent-colonel în rezervă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri