Trăiesc pe marginea prăpastiei din cauza alunecărilor de teren

Data publicării:
alunecari-teren-iasi

Localnică: Am simțit efectiv cum pleacă pământul la vale! S-a simțit un zgomot, după care m-am uitat pe geam și am văzut cum pleacă pământul cu tot cu copaci la vale.

De o săptămână, zece familii din comuna Erbiceni trăiesc, la propriu, pe marginea prăpastiei. Din cauza alunecărilor de teren, în apropierea caselor s-a format o groapă adâncă de zece metri.

Localnică: Mă tem, că am copii și ferească Dumnezeu, se duce vreunul acolo și cade, se poate întâmpla orice. Continuă să alunece și mă tem să nu ajungă până încoace, până la casă.

Localnic: Cum să nu-mi fie teamă, dacă stau.. uitați-vă câtă distanță am, 10 metri până pe malul gârlei. Ar putea să afecteze și casa. Fără discuții, ferească Dumnezeu de un cutremur sau ceva, se duce direct în jos, acolo. Foarte periculos, nu că periculos, e foarte periculos.

Localnicii spun că problema este veche, dar situaţia s-a agravat după precipitaţiile din ultima perioadă.

Localnic: Mereu e pericol, la vreme de ploaie, la vreme de vânt, tot timpul suntem în pericol. Acum vreo doi ani, să zic așa, după o ploaie puternică a început să se surpe și de atunci se macină, se macină și simțim pericolul că ne duce și noi la vale ușor-ușor.

Autorităţile spun că au plantat copaci în zonă şi au montat tuburi pentru a permite scurgerea apei, însă totul a fost în zadar.

Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni: E o situație de urgență și se face direct o expertiză tehnică la fața locului și cu expertiza să plecăm la București, să ni se aloce fonduri de urgențe.

Primarul speră ca fondurile pentru consolidarea malului să ajungă la timp pentru a salva casele oamenilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri