Treceri de pietoni, controlate de poliţişti

Data publicării:
politist rutiera amenda circulatie radar

Poliţiştii şi reprezentanţii Primăriei Braşov au inspectat toate trecerile de pietoni din oraş. Au vrut să vadă cât sunt de vizibile şi de bine marcate.

"Te grăbeşti, nu te observă şi te calcă. Mă uit şi în stânga şi în dreapta şi e totul bine."

"De multe ori şoferii ne văd prea târziu şi atunci poate nu au timp să oprească şi e bine să ne asigurăm şi noi."

"Dezastru, altceva nu vă pot spune. (Cum e cu semnalizarea sunt bine semnalizate?) Unele da, unele nu. (Reuşiţi să vedeţi pietonii în timp util?) Mai greu."

Comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt Poliţia Braşov: "Colegii de la poliţia rutieră au semnalat că 30 de treceri de pietoni din municipiul Braşov nu sunt iluminate corespunzător. De asemenea, au fost semnalate mai multe aspecte cu privire la indicatoarele şi semnalizările din zona trecerilor de pietoni."

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei spun că au luat toate măsurile ca trecerile de pietoni să fie semnalizate corespunzător.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Braşov: „Am demarat acum câţiva ani un program de semnalizare cu lumină intermitentă la trecerile de pietoni din municipiul Braşov. Avem acum aproximativ 66 de treceri de pietoni semnalizate cu lumină intermitentă."

În Braşov sunt peste 850 de treceri de pietoni. Poliţiştii de la Rutieră spun că zilnic amendează în medie 10-15 pietoni care traveresează neregulamentar. Pe de altă parte, luna trecută 58 de şoferi au rămas fără permisul de conducere pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri