Trei români, printre cei 100 de lideri ai inovaţiei în Europa Centrală şi de Est

Data publicării:
cristian botan

 

(Cristian Botan)

Lista New Europe 100 a fost creată ca parte a unei campanii, ce are ca scop promovarea inovației în Europa Centrală și de Est.

Candidații pentru lista New Europe 100 sunt oameni și echipe care folosesc noile tehnologii în diferite domenii, iar activitățile lor au un impact pozitiv asupra economiei, științei, culturii și a comunităților locale.

Pe lista liderilor în domeniul inovării se află şi trei români: Ionuț Budișteanu, Cristian Botan şi Paul-Andre Baran.

Ionuţ Budişteanu a conceput un sistem prin care automobilul se poate conduce singur, iar Cristian Botan a ajuns consilier în cancelaria premierului după ce a reunit posturile vacante în administraţua publică din România într-un portal unic, cu scopul combaterii favoritismului şi nepotismului în managementul resursei umane din sectorul uman.

Paul-Andre Baran este directorul Biblionet - un program care le va facilita românilor accesul gratuit la informaţie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România.

Lista completă a celor 100 de inovatori din Europa Centrală și de Est poate fi consultată pe site-ul www.ne100.org și a fost anunțată la Forumul European pentru Idei Noi (EFNI) de la Sopot, Polonia, la 2 octombrie 2014.

Candidații au fost desemnați de către organizatorii proiectului și un grup de parteneri, între care centre de cercetare, autorități publice, organizații nonprofit, precum și experți din fiecare țară din Europa Centrală și de Est.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri